Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu’da ağaçları ‘soğuk’ vurdu!.. Verim yarıya düştü
Yıllık yaklaşık 6 bin ton ceviz üretiminin yapıldığı Kastamonu’da yüzde 50 verim kaybının yaşanması bekleniyor.
Kastamonu’da 455 yıl evvele yürüyüş!
29’uncu Uluslararası Şeyh Şaban-ı Veli ve Kastamonu Evliyalarını anma haftası bugün itibariyle mehter marşı eşliğinde yürüyüş düzenlenerek başladı.
Kim şampiyon olmak ister?
TFF 2.Lig Kırmızı Grup'ta mücadele veren GMG Kastamonuspor, Amed maçının ardından Play-Off hattına girdi.
Baş belası ile mücadele sürüyor!
Kastamonu ve Samsun başta olmak üzere kahverengi kokarcalar Karadeniz'de tam bir baş belası haline geldi. Samsun’da ‘Kahverengi Kokarca Eylem Planı’ kapsamında zararlı böcek ile mücadele çalışmaları sürüyor.
Kastamonu iş dünyasında yeni başkan “Erdem Mütevelli”
DEVSİYAD olağan kongresini gerçekleştirdi. Yapılan genel kurul sonrasında DEVSİYAD Yönetim Kurulu Başkanlığına Erdem Mütevelli seçildi
AK Parti Milletvekili Uluay, yeniden doğdu
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, Kastamonu siyasetine yeni pencereler açmaya devam ediyor. Kamuoyunun pek de alışık olmadığı açıklamalarla 'Milletvekili' kavramını sil baştan yazan AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, son olarak da Milletvekili Adayı gösterilmesinin ardından Nisan ayı itibariyle gerçekleştirdiği çalışmaları 120 maddede özetleyerek kamuoyuna açıkladı.
Umut dolu toplantı: 'Yeni bir Kastamonu yaratalım'
Kastamonulu Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) Kastamonu Şube Başkanlığı tarafından 'Birlikte Olalım, Birlikte Büyüyelim' temalı istişare toplantısı gerçekleştirildi.
Umut dolu toplantı: 'Yeni bir Kastamonu yaratalım'
Kastamonulu Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) Kastamonu Şube Başkanlığı tarafından 'Birlikte Olalım, Birlikte Büyüyelim' temalı istişare toplantısı gerçekleştirildi.
Kastamonu-Kayseri didişirken, onlar pastırmayı tescilletti  
Sivas, coğrafi işaret tescili ile pastırma savaşına son noktayı koydu. Bazı iller arasında pastırmanın kendi bölgelerinde daha iyi yapıldığı tartışmaları yaşanırken, Sivas pastırma için 2022 yılında coğrafi işaret tescili aldı.
100’ncü yıla dolu dolu kutlama
Kastamonu Kent Müzesi ve Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi; Cumhuriyetin 100'ncü yılında düzenleyeceği anlamlı etkinliklerle Kastamonu'ya damga vuracak.
Borsa’dan KSK’ya ‘kombine’ desteği
GMG Kastamonuspor’un 2023-2024 futbol sezonu kombine bilet satışları bütün hızıyla devam ediyor.
Orman yangınlarına keçiboynuzlu önlem
Orman yangınlarına karşı Prof. Dr. Hamide Gübbük’ten keçiboynuzu ağacı önerisi geldi. Prof. Dr. Gübbük, yangına dayanıklı keçiboynuzu ağacının ormanlara set olarak dikilebileceğini söyledi.
Öncelik mezbahane
Kastamonu Ticaret Borsası’nda Temmuz ayı meclis toplantısı vekillerin katılımıyla yapıldı
Tarım desteklerinin yüzde 70’i mazottaki vergiye gidiyor
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Üreticinin ödediği mazot vergisi, tarıma verilen toplam destek miktarının yüzde 70’ine denk geliyor” dedi.
Kastamonu Ticaret Borsası’ndan TOBB’a delege
Kastamonu Ticaret Borsası Genel Sekreteri Emre Uzer, Karadeniz Bölgesi Bölge Üye Delegesi olarak seçildi.
Sökmen’den İzbeli’yi ziyaret
Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen, Kastamonu Ticaret Borsası Başkanı Serdar İzbeli’yi ziyaret etti.
Yeryüzü Pazarı açılış için gün sayıyor
Slowfood hareketinin önemli projesi olan Yeryüzü Pazarları Kastamonu'da da düzenlenecek. Dünyada 94'ncü, Türkiye'de ise 4'ncüsü düzenlenecek olan Yeryüzü Pazarı'nın durağı Kastamonu oldu. Dördüncü Yeryüzü Pazarı 17 Haziran 2023 Cumartesi günü Kastamonu Cumhuriyet Meydanı’nda açılışını yapacak.
Kastamonu'da Yeryüzü Pazarı açılacak
Slowfood hareketinin önemli projesi olan Yeryüzü Pazarları Kastamonu'da da düzenlenecek.
Liseli Şefler ödüllerine kavuştu
21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri çerçevesinde yöresel lezzetler ve Türk mutfağına yönelik farkındalık oluşturmak amacı ile Fakültemiz ev sahipliğinde düzenlenen “Liseli Şefler Yarışıyor” yemek yarışmasının final etabı, 24 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşti. Yarışmada, Göl Anadolu Lisesi’nden EKBAB takımı, “Ecevit Çorbası, İslim Kebabı ve Kalburabastı” ile birinci oldu.
Büyük final bugün
Kastamonu yöresel lezzetleri ve Türk Mutfağı farkındalığının oluşturulmasına yönelik olarak il genelinde ilk kez lise düzeyindeki okullar arasında düzenlenen yemek yarışmasında final heyecanı bugün yaşanacak.
‘Liseli Şefler’de finalistler belli oldu
Kastamonu yöresel lezzetleri ve Türk Mutfağı farkındalığının oluşturulmasına yönelik olarak il genelinde ilk kez lise düzeyindeki okullar arasında düzenlenen yemek yarışmasında yarı final müsabakaları tamamlandı.
Adım adım ‘en lezzetli’ finale
Kastamonu yöresel lezzetleri ve Türk mutfağı farkındalığının oluşturulmasına yönelik il genelinde lise düzeyinde okullar arasında ilk kez düzenlenen yemek yarışmasının yarı finali için geri sayım başladı.
‘Liseli Şefler Yarışıyor’ Yemek Yarışması başlıyor
Kastamonu yöresel lezzetleri ve Türk Mutfağı farkındalığının oluşturulmasına yönelik olarak il genelinde ilk kez lise düzeyindeki okullar arasında yemek yarışması düzenleniyor. 3-24 Mayıs 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek yarışmanın eleme müsabakaları, 3 Mayıs’ta başlıyor.
‘Tüm iş dünyasının sözcüsü olacağım’
AK Parti Kastamonu 2’nci Sıra Milletvekili Adayı Fatma Serap Ekmekci, meslek odalarına gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından yaptığı açıklamada; “İşveren ve işçi kesimleriyle birlikte iş dünyasının TBMM'de sözcüsü olacağım. Meslek odalarımızın devam eden ve hedefledikleri projelerinin gerçekleşmesi için üyeleri gibi çalışacağım” dedi.
Tarımdaki maliyetlerin artış hızı yavaşladı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Şubat ayı Tarımsal Girdi Fiyatları Endeksini (Tarım-GFE) değerlendiren ATB Başkanı Ali Çandır, "Şubat ayında Tarım-GFE’nin aylık yüzde 1.22 ilan edildi. Bu rakam, 2021 yılı Şubat ayı enflasyonunun altında ilan edildi. Böylece Şubat ayı ortalaması olan yüzde 1.5’in altında bir aylık enflasyon ilan edilmiş oldu. Geçtiğimiz yıl Şubat ayındaki yüzde 80.99’luk rekor enflasyondan yaklaşık 10 puanlık bir hız kesme söz konusudur” dedi.
Kastamonu iş dünyası ‘Hayır’da buluşuyor
Kastamonu’daki dört ticaret ve sanayi odası ile Ticaret Borsası, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin yaralarını sarmak için TOBB’un başlattığı “İş Dünyası Konut Seferberliği Kampanyası” kapsamında harekete geçtiler.
250 kişilik istihdam imkanı sunacak
Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, TUSAŞ'ın Kahramanmaraş'ta 1 milyar TL'lik yatırım yapacağını duyurdu. Demir, yatırımın 250 kişilik istihdam imkanı sunacağını söyledi.